31.5.12

Tiedotusta vain tarpeen mukaan


Torstai 15.1.2009 klo 13:42 - Pasi

Turun Sanomien mukaan Turun Kokoomus on eilen tehnyt henkilövalintoja alkaneelle vaalikaudelle. Uutisessa kerrotaan, että Petteri Orpon tilalle ryhmän puheenjohtajaksi astuu Minna Arve, että Aleksi Randellista on edelleen tulossa kaupunginhallituksen puheenjohtaja, että satraappiosasto saa muut merkittävät paikat, sekä se mainio asia, että kaksi nuorta naista saa johdettavakseen nuoriso- ja liikuntalautakunnat (hyvä Maija!).

Olisin ollut kiinnostunut muistakin valinnoista.

Turun Kokoomus on kuitenkin ilmeisesti sitä mieltä, että edellä mainittu riittää tiedotukseksi. Nettisivuilla viimeisin tiedote on päivätty 31.12.2008, kun Aila Harjanne on pitänyt puheen Tuomiokirkon edustalla. Eiliseen kokoukseen on viitattu tulevissa tapahtumissa yhdellä lauseella. 

Ei tämä asia maailmaa kaada, eikä asia sen puoleen minulle kuulukaan sen enempää kuin muillekaan ei-kokoomuslaisille. Ihmetyttää vain...

Tarina jatkuu. Etsiessäni tietoja tuli mieleeni katsastaa myös Vihreiden valintoja. Avoimuuden airueet ovat harmillisesti edelleen ansaitulla vaalien jälkeisellä huilaustauolla; viimeisin tiedote on julkaistu kunnallisvaalien jälkeisenä keskiviikkona 29.10.2008. Höh.

Niin, mikä ihmetyttää? No se, että Turussa sosialidemokraatit ovat niitä salamyhkäisiä kabineteissa junttaajia, ja päätökset tehdään "puoluekoneiston syövereissä" kansalta salassa. Tästä huolimatta Turun SDP:n luottamushenkilövalinnat julkaistiin ylikunnallisia paikkoja myöden 23.12.2008, kokousta seuraavana päivänä.

Onneksi demarit saivat omat valintansa tehtyä suhteellisen vikkelästi, sillä Luoja paratkoon, miten pitkälle muiden puolueiden päätökset venyisivätkään, jos SDP kokoaisikin palapelin vasta vaikkapa tammi-helmikuun vaihteessa. Onhan viisaiden ja kokeneiden mukaan niin, että "Turun poliittisen kulttuurin kannalta SDP:n asema ja toiminta ovat ratkaisevia. Jos demarien päätöksenteko ei toimi, Turun päätöksentekokin yskii.".  

Ilmeisesti vaalituloksesta riippumatta. Mitenköhän suuren enemmistön turkulainen porvarikoalitio tarvitsee, että se uskaltaisi sitä käyttää? 

Yhtä kaikki, juna kulkee ja viimeistään 26. päivä kuluvaa kuuta olemme viisaampia, kun valtuustossa valinnat koputellaan valmiiksi. 

Edit. Löytyiväthän ne Vihreiden valinnat, hölmönä etsin väärästä paikasta. Lista löytyy luonnollisesti Katri Sarlundin blogista.

Ei kommentteja: