31.5.12

Karavaani kulkee


Sunnuntai 15.2.2009 klo 22:37 - Pasi

Nyt se on sitten todistettu: Perussuomalaisten oppositiopolitiikka on parempaa kuin sosialidemokraattien. Taloustutkimus on kysynyt kansan mielipiteen, ja tuloksen mukaan 40 prosenttia pitää PS:n oppositiopolitiikkaa hyvänä SDP:n jäädessä 21 prosenttiin.

Miten tässä näin kävi?

Ei millään pahalla, mutta en jaksa ottaa tätä totuutta niin kovin vakavasti. Kolmasosalla vastanneista ei ollut aavistustakaan perussuomalaisten edesottamuksista, joskin joka neljäs oli tietämätön SDP:n saavutuksista. Voihan sekin olla toki syy siihen, että demareiden oppositiopolitiikkaan ollaan tyytymättömiä; do nothing, get nothing.

Oikeasti. Jos tästä nyt pitäisi ottaa onkeensa, niin mitä se tarkoittaisi? Pitäisikö muokata politiikkaa "pari piirua persujen suuntaan"? Ja jos, niin mihin suuntaan se sitten olisi?

Koska PS:n linja on ollut minulle hieman epäselvä, tein tutkivaa journalismia "Ajankohtaista"-palstalla.  Sain hieman suunnasta kiinni.

1) Finanssimarkkinat kaipaavat globaalia valvontaa, mutta EU on hömpötystä.
2) Maataloustukia on lisättävä.
3) Tehokasta elvytystä olisi koululuokkien pienentäminen.
4) Jokainen ihminen ja elämä on arvokas (mutta Suomeen tulee liikaa turvapaikanhakijoita, joten rajalla pitää olla tarkempana).

Sillä lailla. Onhan se oppositiopolitiikkaa. Mutta jos nuo elementit ovat vastuullista ja johdonmukaista oppositiopolitiikkaa, niin olen ihan mielelläni väärässä.

Kun luin tutkimuksesta, tuli ensimmäisenä mieleen Paavo Lipposen analyysi Perussuomalaisista ja Soini-ilmiöstä median luomuksina. Sitähän tämä tukee, vaikka ei kyselytutkimuksen tulosta sinänsä voi kiistää.

Yhtä kaikki, kaikkein suurin virhe olisi, jos SDP tekisi linjassaan muutoksia ainakaan tällaisten uutisten vuoksi. Suurimman oppositiopuolueen oppositiopolitiikka on ollut linjakasta, vastuullista ja harkittua. On tarjottu vaihtoehtoa sekä yhteistyötä, on myös varoitettu, että tällä menolla jää pää vetävän käteen.
Takaisin on tullut haukkuja ja pilkkaa. Ei tunnu missään. Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat; ei kansanliike yhteen oppositiokauteen kuole.  

On myös ihan hyvä muistaa, että kun pienten puolueiden kannatus nousee riittävästi, niistä tulee isoja, ja silloin odotetaan tekoja. Silloin ei mennä eteenpäin enää pelkällä paasaamisella.

Noh, loppuun kevennys. Tuon uutisen olisi voinut otsikoida myös toisin:

Perussuomalaisten oppositiopolitiikka näkymättömämpää kuin SDP:n

Tulosten mukaan persujen osalta kaikissa äänestäjäryhmissä poislukien perussuomalaiset ja kristilliset on ryhmän "ei osaa sanoa" osuus suurempi kuin SDP:n.

Ei kommentteja: