31.5.12

Kritiikki kielletty - muilta


Maanantai 18.8.2008 klo 19:53 - Pasi

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kokoontui Jyväskylään kritisoimaan kriitikoitaan. Ryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi on pahoillaan, ministeri Jyrki Kataisen mielestä Vihreät ei edes oikeasti kannata kannattamiaan verolinjauksia.

Ravi toteaa, että "on kummallista, että hallituksessa oleva puolue ryhtyy kritisoimaan toisen hallituspuolueen toiminnan loogisuutta ja rehellisyyttä"

Niinhän se kieltämättä on. Toisaalta, kertooko se enemmän Vihreistä yleensä vai Kokoomuksen toiminnan loogisuudesta ja rehellisyydestä? 

SDP:tä on erityisesti Kokoomuksen taholta moitittu ylimieliseksi ja vallantäyteiseksi puolueeksi. Moitteet eivät ole olleet aivan tuulesta temmattuja, mutta demareilla ylimieliseksi kasvamiseen meni 12 vuotta. Kokoomukselta sama kesti reilun vuoden. Jyrki Katainen:

"Jos heidän ajatuksensa aidosti toteutettaisiin, niin ei kukaan voisi sitä kannattaa, eivät myöskään he (Vihreät)." 

Valtiovarainministeri pitää siis edelleen linjansa ja tyrmää kritisoijat ykskantaan typeriksi. Mitäköhän Vihreitä äänestäneet nyt ajattelevat, kun heidän valitsemansa edustajat esittävät sellaisia asioita, joita nämä samat edustajat eivät edes itse kannata.

Verokiistojen (tai eihän ole mitään verokiistaa; on Kokoomuksen verolinja ja väärä verolinja) lisäksi Jyväskylässä puhuttiin myös Georgian ja Venäjän sodasta. Ben Zyskowicz on vakuuttunut, että jos Georgia olisi Naton jäsen, se ei olisi milloinkaan lähtenyt Etelä-Ossetian seikkailuun. 

Aika mielenkiintoinen kanta, ihan heti en ole ymmärtänyt, miten Ben on tämän päätellyt.

Benkku myös vaatii suomalaisia päättäjiä ottamaan huomioon Venäjän koventuneet otteet:

"Jotka nyt sanovat, että mikään ei ole muuttunut ja selonteko tehdään tismalleen kuin ennenkin, ovat väärässä. Me suljemme silmämme tosiasioilta, jos sanomme, että mikään ei ole muuttunut." 

Ylen mukaan puolustusministeri Jyri Häkämies on hieman eri linjoilla:

"... Häkämies ei näe, että valmisteilla olevaa turvallisuuspoliittista selontekoa tarvitsisi Georgian takia erityisesti kirjoittaa uusiksi. "

Nyt on tiukka paikka. Kun Kokoomusta kritisoivat ovat typeriä, kateellisia ja ymmärtämättömiä, niin mitä tehdään, kun puolueen sisällä vallitsevat täysin päinvastaiset kannat? 

Kumpi on typerä, Benkku vai Jyri? Vai onko sittenkin kyse siitä, että toinen herroista sanoo olevansa sellaista mieltä, jota ei todellisuudessa voisi itsekään olla? Entä se loogisuus ja rehellisyys?

Ei kommentteja: