31.5.12

Kiitos tuesta, kaupunginjohtaja!


Maanantai 26.1.2009 klo 20:21 - Pasi

Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen (kok) kertoi tämän päivän Turun Sanomissa näkemyksiään kaupungin keskustan viihtyisyyden lisäämisestä. Ajatukset olivat ilahduttavan tuttuja. 

Torin välittömän ympäristön ohella kaupunginjohtaja on erityisen huolestunut pääkirjaston ja kaupungintalon tienoista:

"Hänen mielestä myös (1) Kauppiaskadun pää jokirannassa kaipaa kohennusta, samoin (2) kaupungintalon puistikko Aurakadun varrella.
Pukkinen nimittää puistikkoa auto- ja polkupyörävarastoksi, jossa pisteenä iin päällä on vanha keltainen kioski. Pääkaupunkivuodeksi autot saavat lähtöpassit, jos vain korvaavia paikkoja löytyy."

Päivälleen viikkoa aiemmin Turun SDP:n valtuustoryhmä tiedotti kannastaan keskikaupungin kehittämiseen. Tiedotteesta löytyvät mm. seuraavat kohdat:

(1)"Uuden pääkirjaston viereen tulee toteuttaa puistomainen kirjastoaukio, joka yhdistää julkisena tilana kaupallisen keskustan historialliseen Turkuun."
(2)"Kaupungintalon edusta tulee asemakaavoittaa uuteen käyttötarkoitukseen, joka korostaa kaupunginvaltuuston historiallista asemaa ja arvorakennuksen arkkitehtuuria"
 
Ollaan siis yhtä mieltä, ei muuta kuin eteenpäin! Taakse ovat jääneet ne ajat, jolloin SDP oli Turussa vain "päätöksentekoa hidastava ja kaikkea vastustava" puolue. Itse kaupunginjohtajakin tukee varauksetta demariavauksia. Ei haittaa, vaikka hän unohti sen sanoa.

Ei kommentteja: