31.5.12

Ruokanen - tunne voittaa logiikan


Torstai 19.6.2008 klo 18:52 - Pasi

Tapani Ruokanen, Suomen Kuvalehden päätoimittaja ja median ylipappi, sivaltaa uusimmassa tuotoksessaan (25-26/2008) niin leveällä siveltimellä, että meikäläisen hitaammat hoksottimet jäävät auttamatta jalkoihin.

Päätoimittaja kirjoittaa Jälkiruokanen-palstan kohdassa 1 seuraavasti:

"Maahanmuuttopolitiikka on tiukkaa ja moni kiittää sitä. Meillä ei ole terroristien soluja, kuten Ruotsissa, eikä juuri hyvinvointivaltion hyväksikäyttäjiä, kuten Saksassa."

Fair enough. Saahan noinkin kirjoittaa ja joku voi jopa pitää mielipidettä täysin perusteltuna. Nyt teksti kuitenkin hämmästyttää, koska samassa lehdessä kolme sivua aikaisemmin kirjoitetaan:

"Vuonna 2007 lähes 90 prosentissa Euroopan terrori-iskuista syyllisiä olivat joko Espanjan baskit tai Ranskan korsikalaiset separatistit, kerrotaan EU:n poliisiviraston Europolin tuoreessa raportissa.
Europol kuitenkin pitää 'kotikutoisia' islamistiterroristeja vakavana uhkana. Esimerkiksi Britanniassa terrorismista epäillyt ja tuomitut ovat viime vuosina olleet maan omia kansalaisia."
 
Noh, artikkeli ei ollut Ruokasen itsensä kirjoittama, eikä kai voida olettaa päätoimittajan lukevan ennalta kaikkia lehdessään julkaistavia tuotoksia. Siksi voimme siirtyä eteenpäin ylipapin oman palstan kohdassa 1:

"Usein (maahanmuuttajien) perheenjäseniä muuttaa perässä - elämään sosiaaliavulla"

Niin. Puhuttiinhan jossain vaiheessa jopa "ankkurilapsista", jotka lähetetään edeltä ja muu suku saapuu perässä. Jälkiruokasen kohdassa 2 jatkuu sama aihe, nyt Ruokanen ottaa esimerkiksi venäläisen Maria Kirbasovan tapauksen: 

"Suomalainen käsitys ydinperheestä on liian kapea: isovanhemmat ovat muualla olennainen osa perhettä. Jos maahanmuuttaja haluaa pitää huolta vanhemmistaan, sitä ei pitäisi estää."

Olen lukenut tekstit nyt aika moneen kertaan, mutta minulle ei vain valkene, mitä mieltä Ruokanen asiasta oikeasti on.

Myös kyseessä oleva lehti syyttää poliitikkoja aika ajoin liian ympäripyöreästä puheesta, josta eivät käy ilmi todelliset mielipiteet. Onko parempi, jos lausuu olevansa jostain asiasta kahta, täysin päinvastaista mieltä?

Ei kommentteja: