5.6.12

Yksi pakko ja yksi kielto


Keskiviikko 6.10.2010 klo 23:02 - Pasi

Raha-automaattiyhdistys lopettaa päihde-ensikotien tukemisen ensi vuonna. Kunnille lisätään RAYn tuen verran rahoitusta päihdeäitien hoitoon, mutta rahaa ei korvamerkitä mitenkään. Tämä yhdistettynä kuntien taloustilanteeseen tarkoittanee sitä, että kaikille hoitoon pyrkiville äideille ei hoitoa pystytä tarjoamaan. Joten, mitä me teemme?


Arvioiden mukaan Suomessa oli kuluneena kesänä 300-400 romanikerjäläistä. Joitain kerjääminen on alkanut ärsyttämään. En tiedä, ärsyttääkö kerjääminen ylipäätään, vai nimenomaan romanien kerjääminen. Yhtä kaikki, kerjääminen - organisoituna tai ei - on ihmisarvoa alentavaa eikä mikään ammatinvalintakysymys. Me olemme nyt Suomessa havahtuneet siihen, että meidän kaduillamme on ihmisiä kerjäämässä rahaa. Neljävuotias poika soittaa nokkahuilua ja pari vuotta vanhempi isosisko pyytää ohikulkijoilta pahvimukiin rahaa. Joten, mitä me teemme?


Milloin meidän yhteiskunnastamme tuli näin kylmä? Milloin me aloimme ajattelemaan, että on parempi katsoa toiseen suuntaan?

Ja niin, toisaalta. Suomessa on 1,6 miljoonaa asetta. Suomessa on muuhun Länsi-Eurooppaan verrattuna paljon aggressiivista väkivaltaa ja henkirikoksia. Aseita koskevan lainsäädännön kiristäminen on silti työn ja tuskan takana, koska kyllähän meillä kunnollisilla, veroja maksavilla, lihaa syövillä, valkoisilla suomalaisilla pitää olla oikeus säilyttää kotona aseita jos mieli tekee.

Ei kommentteja: