7.8.07

Is it just me?

Kaksi lainausta eräästä uutisesta: 1. "... hallitus haluaa luoda epävakautta kaikkialla missä se toimii." 2. "... hallitus ei työskentele hyvän puolesta."

Kuka on äänessä ja mistä hallituksesta puhutaan? Ei, arvasitte kaikki väärin. Kyllä tässä presidentti George W. Bush moittii Iranin hallitusta. Bush työskenteleekin sellaisessa asemassa, jossa voi huoletta sanoa: "Älä tee kuten minä teen, tee kuten minä sanon."

Kolme lainausta eräästä toisesta uutisesta: 1. "Amerikkalaisten Irakin turvallisuusjoukoille toimittamista aseista lähes 200 000 on hävinnyt." 2. "Aseiden pelätään ajautuneen kapinallisjoukkojen käsiin." 3. "GAO:n mukaan amerikkalaisjoukot ovat jakaneet aseita kiireessä usein umpimähkäisesti."

Kommenttinne, Jyri Häkämies?

Palatakseni otsikkoon, onko Turun Sanomien ulkomaat-osasto tänään jopa surkuhupaisa, vai onko vika nyt minussa?

edit. Suomen sodanajan joukkojen vahvuus vuonna 2009 tulee olemaan 350 000 henkeä (PV). Jokaisella sotilaalla on henkilökohtainen ase. 200 000 asetta on siis reilu puolet siitä määrästä, joka on Suomen armeijan käytössä. Ja sen verran on nyt hukassa. Voisi myös kuvitella, että vastarintajoukoilla oli jo valmiiksi jonkin verran omiakin. Onkohan Valkoisessa Talossa kuulunut iso "Ups!", kun tämä pikku moka on tullut julki? Legendaarista.

1 kommentti:

Mikko Sauli kirjoitti...

Tuohon asejuttuun: Muistelen lukeneeni NYTimesistä, että kokonaishävikki miehityksen aikana olisi jopa jotain 350 000 aseen luokkaa. Jenkit eivät ole pitäneet kirjaa aseiden sarjanumeroista tai oikein mistään muustakaan niihin liittyvästä. Niitä liikkuu NYTn mukaan torikaupassa aika yleisesti vihannesten joukossa. Eläköön demokratiavienti.