14.1.08

Tulovero on progressiivinen!

Uusisuomi.fi -sivustolla puuhataan Mikael Jungnerin erottamista Ylestä. Selvä, katsotaan miten käy.

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) pitää kuitenkin toimitusjohtajan puolta toteamalla, ettei Ylestä olla erottamassa ketään. Varsinainen paukku tulee vielä myöhemmin haastattelussa, kun puhe siirtyy Ylen rahoitukseen.

Lindén (kok.) ei kannata rahoituksen siirtämistä lupamaksukäytännöstä verotuspohjaiseksi, koska...

"Se olisi progressiivinen, Lindén toteaa tuloverotukseen viitaten."

No niinhän se olisi! Nyt tiedän, että olen viestintäministerin (kok.) kanssa eri mieltä Ylen rahoituksen järjestämisestä, ja vieläpä aivan samasta syystä. Lindén on sitä mieltä, että pienituloisen tulee maksaa television katselusta suhteellisesti enemmän kuin suurituloisen, minun näkökantani on täysin päinvastainen. Hyvä näin!

Seuraavaksi voitaisiin aloittaa keskustelu vaikkapa valtion omistajapolitiikasta samanlaisella suorasukaisuudella. Ei tarvitsisi ihmetellä, että mikä ihmeen juju tässä hommassa on, kun siinä ei vaikuta olevan päätä eikä häntää.

1 kommentti:

Petja Raaska kirjoitti...

Juuri näin. Olen tismalleen samaa mieltä. Nykyisin persaukinen yksinäinen opiskelija tai työtön maksaa saman maksun (eli ei maksa) kuin rikas perhe. Yleisesti hyväksytty maksamattomuus legitimoi laittomuudet kun ne koetaan kohtuuttomiksi.