31.10.07

Vallankumousta suunnittelemaan?

Helsingin Sanomien Politiikan kulmapöytä -palstalla tehdään tänään mielenkiintoinen ja yllättävä huomio liittyen lauantaina Hämeenlinnassa järjestettävään "Sosialidemokratian suunta ja tulevaisuus" -seminaariin.

"Vaikka seminaarin järjestelyistä huolehtivat sosiaalidemokraattien opiskelijat ja nuoret sekä hämeenlinnalaiset demarit, seminaarissa on myös muuta kaikua: Eero Heinäluomaan tyytymättömiä on liikkeellä."

Niinpä niin. Saapa nähdä, löytääkö toimittaja itse seminaarista jotain kirjoitettavaa, vai menevätkö sisältöasiat jo liian monimutkaisiksi. Henkilökysymyksistä saa skuuppeja ja jos sellaisia asioita ei muuten ole ilmassa, keksii poliittinen laatujournalismi ne itse.

Tehtäköön tiettäväksi; minua ei ole kutsuttu vallankumousta suunnittelemaan, enkä ole sellaiseen kokoukseen menossa. Toistaiseksi olen varsin tyytyväinen puheenjohtajan toimintaan ja toivon hänelle työrauhaa. Mikäli lauantaina jossain kahvipöydässä toverit keskustelevat puheenjohtajakysymyksestä, olkoon sitten niin. Spekulaatiot "tyytymättömien kokoontumisesta" ovat yhtä kaikki yliampuvia ja perusteettomia.

Jos kuitenkin olen nyt väärässä ja puolueessa todella on niin selkeä Heinäluomaa vastustava blokki, joka järjestää Hämeenlinnan tapahtuman, voisiko joku ystävällisesti kertoa. Tiedän sitten perua ilmoittautumiseni. Minä en nimittäin siihen blokkiin kuulu.

2 kommenttia:

Johannes kirjoitti...

Kysymyshän on siitä, että vallitsevassa asetelmassa tarvitaan mittavaa keskustelua puolueen tulevasta suunnasta, ja myös puheenjohtajasta.

Toivottavaa on, että prosessin myötä selkiytyvät vuoden 2008 puoluekokouksessa käytettävissä olevat puheenjohtajavaihtoehdot. Itse en ryhdy kaikenkattavia arvioita ehdokkaista tekemään, ennen kuin asetelma on tiedossa.

Juhana kirjoitti...

On olemassa Heinäluomaa vastustava blokki ja siihen kuuluvat lähes kaikki. Tai sitten liikun ihan väärissä piireissä.

Muuten ihanaa Pasi, että jaksat yhä kannattaa Heinäluomaa, vastustaa NATOa pitää muutenkin politiikan linjakkaana. Ilman vastuunkantoa ei tämäkään liike pärjää.