13.9.07

Lätkä on täällä taas!

Pitkä kesä on lusittu ja päästään taas itse asiaan, eli lätkäkauteen! HIFK ja HPK ottivat jo aiemmin tällä viikolla varaslähdön kauteen, toden teolla pelit pyörähtävät käyntiin tänään. Omalta osaltani kausi alkaa huomenna, kun rakas kotiseurani Ässät ottaa mittaa verivihollisestaan Rauman Lukosta täpötäydessä Isomäen hornankattilassa.

Yhtä varmaa kuin auringonnousu, on eri tahojen ennustukset Ässien taaperruksesta kulloinkin alkavalla liigakaudella. Jälleen Pata taistelee jumbopaikasta Kuopion ylpeyden, Kalpan kanssa. Eipä tuo haittaa, porilaiseen luonteenlaatuun sopii "asiantuntijoiden" näpäyttäminen kuin nenä päähän. Lähinnä ihmetyttää, että mitä Ässien pitäisi todella tehdä saavuttaakseen uskottavan liigaseuran aseman?

Toissakauden hopeahuuma pelasti tulevaksi tuhanneksi vuodeksi Ässien talouden. Supervelkainen seura muuttui koko Suomen herättäneen kevään myötä vakavaraiseksi, velattomaksi yhtiöksi. Huuma on profeettojen mukaan nyt ohi, eikä Ässät enää kiinnosta. Vai niin. Perjantain kotiavaus myytiin loppuun reilussa vuorokaudessa ja jälleen kolkutellaan ennätyksiä kausikorttimyynnissä. Nappuloita tulvii seurajohdon käyttöön ja johto vastaa toivotulla tavalla.

Tulevan kauden merkittävin hankinta tehtiin jo keväällä, kun Marko "Fakiiri" Kivenmäki kiinnitettiin tiettävästi Ässä-historian suurimmalla sopimuksella patapaitaan kolmeksi vuodeksi. Fakiirin toteamus, "kyllähän se vähän niin on, että muut tekee kentällä mitä osaa, mä teen mitä haluan" pitää todella paikkansa. Porilaisyleisöä hemmottelevat tulevalla kaudella myös nimet Kimmo Kapanen, Henrik Petre, Teemu Virkkunen, Pasi Saarela, Markku Tähtinen, Nick Kuiper, sekä velikulta Rob Hisey. (Kannattaa katsoa linkki.)

Erityisellä ilolla seuraan vanhan pelikaverini Patrik Forsbackan uran etenemistä. "Valkoinen intiaani" tekee illasta toiseen omaa työtään ja olisi tervetullut mihin tahansa liigajoukkueeseen. Patu on kiistattomasti liigan rouhijaosaston eliittiä. Kannattaa myös huomioida joukkueen toinen ihmiskuula Petteri Tasku. Pitäkää päät ylhäällä!

Se nimistä. Ässäläisyys on kuitenkin jotain aivan muuta. Aikoinaan, kun tulin ensimmäistä kertaa Turkuun opiskelemaan, kysyivät toverit parin kuukauden jälkeen, olenko jo alkanut kannattamaan Tepsiä. Mikä kysymys! Kerran Pata, aina Pata. Pata on elämäntapa, Pata on rakkaus. Erästä pataveljeä hieman mukaillen, "ei sil oo kato välii mitä siäl seläs lukee, vaa sil o välii mitä o siin rinnas, siin mainoste keskel".

Ja rinnassahan sykkii Patasydän. Periksi ei anneta milloinkaan!

5 kommenttia:

Puikko kirjoitti...

"Porilainen hulluus on sitä, että jos ovessa lukee vedä. Se työnnetään auki ja vielä mielellään saranapuolelta"
-Olli Lindholm-

pasi kirjoitti...

Juurikin näin. Tänään kajahtaa, kukkahattutädit, kulttuuriministeri ja muut hameilijat pysykööt poissa kun isot pojat astuvat laatikkoon!

Juhana Harju kirjoitti...

Turun kautta Helsinkiin kotiutuneelle juurettomalle urpolle lätkäkausi tuo tervetulleen ankkuripaikan keskelle identiteettien merta.

Elämän ensimmäinen viiden vuoden iäissä koettu jääkiekko-ottelu Raksilan pyhätössä jätti lähtemättömän jäljen. Divareissa seikkaillut Oulun Kärpät on jälleen noussut ansaitsemaansa asemaan Suomikiekon ehdottomana tähtenä. Tästä on hyvä jatkaa.

Ässät on ihan kiva kuriositeetti, samaa sarjaa kuin Porin kaupunki. Vielä vähän on lusittavaa tällä maalla, sitten molemmista päästään eroon luonnollisen poistuman kautta.

Mutta sitä odotellessa voimme rauhassa vartoa Ässien ja Kärppien ottelua, jossa murskalukemat eivät kuitenkaan onnistu tekemään oikeutta pelitapahtumien osoittamalle taito- ja tasoerolle. Se on murskaava.

Kärpät voitttaa ja kärpät syö.

pasi kirjoitti...

Hyvä Juhana, kaksi sanaa.

Kaks nolla.

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Pasi, on toki totta, että Ässät menestyivät yhtenä kautena myös 2000-luvulla, mutta se meni jo. Seuraavaa odotellessa voi puhua vaikka lämpimiä;)